فایروال (Firewall) چیست و چگونه کار می‌کند؟

فایروال (Firewall) و انواع آن چیست و چگونه کار می کند؟ برای چه مواردی استفاده می شود؟ نحوه انتخاب و راه اندازی فایروال چگونه است؟
آنچه در این مقاله میخوانید:

فایروال (Firewall) و انواع آن چیست و چگونه کار می کند؟ برای چه مواردی استفاده می شود؟ نحوه انتخاب و راه اندازی فایروال چگونه است؟

شبکه‌های خانگی، اداری یا عمومی همگی به محافظت در برابر ترافیک ناخواسته از جمله هکر ها نیاز دارند. با دسترسی آزاد به یک شبکه، یک عامل تهدید به طور بالقوه می‌تواند کنترل رایانه را به دست آورد، داده‌ها را سرقت، فاسد یا حذف کند، سیستم‌ها را خراب کند یا یک حمله سایبری را آغاز کند.

اینجاست که یک Firewall وارد می شود. علیرغم قدمت چندین دهه، این فناوری اولین خط دفاعی شبکه شما محسوب می شود. بنابراین، فایروال در امنیت شبکه های کامپیوتری چیست و Firewall دقیقا چه کاری انجام می دهد؟ بیایید دریابیم.

 

 

 

تعریف فایروال: Firewall در شبکه کامپیوتری چیست؟

در اینجا یک تعریف سریع از فناوری فایروال در محاسبات ارائه می شود: فایروال Firewall یک سیستم امنیتی شبکه است که بسته های داده های ورودی و خروجی را نظارت می کند و از مجموعه قوانین از پیش تعیین شده اما قابل تغییر برای مسدود کردن ترافیک ناخواسته در داخل، خارج یا حتی در داخل شبکه استفاده می کند. فایروال می تواند نرم افزار، سخت افزار، روی ابر یا نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS) باشد. مطمئناً برای تقویت حریم خصوصی شبکه شما و همچنین بهبود ایمنی سایت شما بسیار نسبت به ویژگی حالت ناشناس مرورگر شما متفاوت است!

 

فایروال چگونه کار می کند؟

در شبکه، پورت ها فضاهای مجازی برای رایانه ها هستند که در آن اتصالات شبکه آغاز می شود. رایانه ها از این نقاط ورودی برای مدیریت و سازماندهی ترافیک شبکه استفاده می کنند. فایروال با اعمال قوانین از پیش تعیین شده برای بررسی و فیلتر کردن ترافیک ورودی به ایمن کردن پورت ها کمک می کند.

 

Firewall چه کاری انجام می دهد؟

فایروال مانند یک محافظ مرزی بین رایانه و شبکه است، مانند شبکه محلی (LAN) یا اینترنت. اتصالات شبکه را فقط با استقبال از ترافیک آدرس‌های IP یا منابع پذیرفته شده ایمن می‌کند. هدف Firewall متوقف کردن فعالیت های غیرمجاز شبکه، از جمله حملات نرم افزارهای مخرب است.

 

هدف از فایروال چیست و Firewall برای چه مواردی استفاده می شود؟

اکنون که می دانید فایروال چگونه کار می کند و چه کاری انجام می دهد، ممکن است بخواهید هدف فایروال در امنیت سایبری را بدانید.

 

1. حفاظت از بدافزار

Firewall یک ابزار ضد بدافزار نیست – یک فایروال اولیه نمی تواند انواع مختلف بدافزار را اصلاح یا شکار کند. با این حال، یک فایروال می‌تواند از دسترسی اشخاص غیرمجاز که قصد دارند بدافزار را روی سیستم شما قرار دهند، از دسترسی به رایانه شما جلوگیری کند.

 

2. دسترسی را محدود کنید

فایروال مانند دربان و سیستم امنیتی شبکه شما است که تمام ترافیک ناخواسته، از هک گرفته تا ویروس را متوقف می کند. غیرفعال کردن Firewall شما مانند حذف تمام امنیت در یک ساختمان است. دسترسی به همه آپارتمان ها در حال حاضر نامحدود است و خطر یک رویداد نامطلوب افزایش یافته است.

 

3. امنیت داده ها

بدون فایروال که از شبکه شما محافظت می کند، یک عامل تهدید می تواند داده های شما را حذف یا سرقت کند. با استفاده از داده های شما، آنها می توانند باج گیری، کلاهبرداری مالی یا سرقت هویت انجام دهند. آنها همچنین می توانند از داده های شما برای حمله به مخاطبین شما استفاده کنند.

 

4. پایداری شبکه

از نظر تئوری، یک هکر علاقه مند به شیطنت می تواند بدون Firewall به یک شبکه دسترسی پیدا کند و باعث خرابی شبکه شود. چنین تصادفی می تواند برای شما هزینه، زمان و آرامش خاطر داشته باشد.

 

5. هوش تهدید

علاوه بر نظارت بر ترافیک ورودی و خروجی، یک فایروال می تواند بینش های مهمی مانند زمان و دفعات حمله سایبری را ارائه دهد. سازمان ها می توانند از این اطلاعات تهدید برای تشدید اقدامات دفاعی خود استفاده کنند.

 

6. مصرف اینترنت را مدیریت کنید

یک مدیر می تواند یک فایروال برای شکل دادن به خط مشی ترافیک و محدود کردن پهنای باند برای وب سایت ها تنظیم کند. آنها همچنین می توانند پهنای باند را برای پخش رسانه به حداقل برسانند.

سازمان ها می توانند از این ابزارها برای اطمینان از اجتناب کارکنان از وب سایت ها و فایل های رسانه‌ای خاص در سیستم های شرکت استفاده کنند. به طور مشابه، والدین می توانند از Firewall ها برای محافظت از فرزندان خود در برابر محتوای ناامن استفاده کنند.

 

 

چگونه یک فایروال راه اندازی کنیم؟

فایروال در ویندوز 10

1. شروع را انتخاب کنید.

2. برنامه تنظیمات را باز کنید.

3. Update & Security را باز کنید.

4. Windows Security را انتخاب کنید.

5. Open Windows Security را انتخاب کنید.

6. فایروال و حفاظت شبکه را انتخاب کنید.

7. شبکه دامنه، شبکه خصوصی یا شبکه عمومی را انتخاب کنید.

8. تنظیمات را در زیر Microsoft Defender Firewall روی On قرار دهید.

 

فایروال در ویندوز 11

1. شروع را انتخاب کنید.

2. برنامه تنظیمات را باز کنید.

3. Windows Security را در قسمت Privacy & Security انتخاب کنید.

4. Open Windows Security را انتخاب کنید.

5. فایروال و حفاظت شبکه را انتخاب کنید.

6. شبکه دامنه، شبکه خصوصی یا شبکه عمومی را انتخاب کنید.

7. تنظیمات را در زیر فایروال Microsoft Defender به روشن تغییر دهید.

 

فایروال در مک

1. منوی اپل را انتخاب کنید.

2. به System Preferences بروید.

3. Security & Privacy را انتخاب کنید.

4. Firewall را انتخاب کنید.

5. قفل صفحه اولویت را باز کنید.

6. Turn On Firewall را انتخاب کنید.

 

فایروال در روتر

1. با وارد کردن آدرس IP داخلی آن در مرورگر، وارد صفحه پیکربندی روتر خود شوید.

2. تب Firewall را پیدا کنید.

3. On یا Enable را انتخاب کنید.

4. ذخیره را انتخاب کنید.

5. Apply را انتخاب کنید.

6. روتر شما ممکن است نیاز به راه اندازی مجدد داشته باشد.

 

 

انواع مختلف فایروال و تعریف آنها

فایروال نرم افزاری چیست؟

فایروال‌های نرم‌افزار بسته‌های داده‌ای را که به داخل و خارج از رایانه حرکت می‌کنند، بازرسی می‌کنند. بسته های داده‌ای که با تهدیدات شناخته شده مطابقت دارند مسدود می شوند. رایج ترین Firewall های نرم افزاری در سیستم عامل هایی مانند ویندوز و macOS یافت می شوند. آنها معمولاً روی یک رایانه یا سرور برای ارائه امنیت اولیه شبکه نصب می شوند.

 

فایروال سخت افزاری چیست؟

فایروال سخت افزاری یک راه حل امنیتی فیزیکی شبکه است که می تواند حفاظت مستقلی را برای چندین دستگاه ارائه دهد. فایروال های سخت افزاری بین کامپیوتر و لینک بالا قرار می گیرند.

در حالی که یک Firewall نرم افزاری روی یک ماشین نصب می شود، یک فایروال سخت افزاری از یک دستگاه فیزیکی اجرا می شود. فایروال روتر نمونه ای از فایروال سخت افزاری است و فایروال سیستم عامل نمونه ای از فایروال نرم افزاری است.

استفاده از فایروال سخت افزاری نسبت به فایروال نرم افزار مزایای زیادی دارد. Firewall های سخت‌افزاری امنیت محکم‌تر و سازگارتری را ارائه می‌دهند زیرا از سخت‌افزار اختصاصی برای محافظت از چندین سیستم استفاده می‌کنند. فایروال‌های سخت‌افزاری همچنین اطلاعات تهدید و دید بهتری را ارائه می‌دهند زیرا از یک سیستم متمرکز اجرا می‌شوند که یک سازمان می‌تواند برای مشاهده چندین دستگاه به آن دسترسی داشته باشد. علاوه بر این، فایروال سخت افزاری می تواند عملکرد را بهبود بخشد زیرا از منابع خود استفاده می کند.

 

فایروال ابری چیست؟

فایروال ابری یک فایروال نرم افزاری است که امنیت ارائه شده توسط ابر را برای شبکه ها فراهم می کند. بزرگترین مزیت استفاده از Firewall ابری نسبت به فایروال سخت افزاری یا نرم افزاری این است که پس از یک فاجعه محلی همچنان عملیاتی هستند. به عنوان مثال، در حالی که یک حمله سایبری، آب و هوای شدید یا خطای کارمند ممکن است فایروال سخت افزاری یا نرم افزاری را غیرفعال کند، فایروال ابری از راه دور در برابر مشکلات محلی مصون است.

فایروال های ابری همچنین می توانند آسان تر به کار گرفته شوند و مقیاس پذیر هستند و با افزایش یا کاهش پهنای باند مطابقت دارند. Firewall های ابری مدرن نیز می توانند بسیار پیچیده باشند و ترافیک را به روش های مختلف مطابق با نیازهای کاربر فیلتر کنند.

 

 

فایروال انسانی چیست؟

فایروال انسانی مفهوم جالبی است که مبتنی بر هیچ فناوری نیست. Firewall انسانی زمانی است که کارکنان آموزش های چند مرحله‌ای را برای کاهش خطر نقض داده ها از طریق اقدامات زیر انجام می دهند:

  • شناسایی خطرات امنیتی
  • گزارش فعالیت مشکوک
  • رفع خلأهای امنیت سایبری

 

کسب‌وکارهایی که روی فایروال انسانی سرمایه‌گذاری می‌کنند، سیاست‌های امنیتی قوی تنظیم می‌کنند، به کارمندان خود آموزش امنیت وب سایت می‌دهند و راه‌های جذابی برای یادآوری بهترین شیوه‌ها به کارمندان پیدا می‌کنند. البته، Firewall انسانی هرگز به تنهایی کار نمی کند. سازمان‌ها همچنین روی فایروال‌های واقعی، مکانیسم‌های پیشگیری از دست دادن داده‌ها و ابزارهای تشخیص و پاسخ تهدید برتر سرمایه‌گذاری می‌کنند.

 

فایروال NAT چیست؟

فایروال NAT از حریم خصوصی محافظت می کند و به رایانه های متعدد اجازه می دهد با یک آدرس IP به اینترنت دسترسی داشته باشند در حالی که آدرس های IP خودشان پنهان می ماند. عوامل تهدید که شبکه‌ها را برای آدرس‌های IP بررسی می‌کنند تا به اطلاعات دست یابند، ممکن است آدرس‌های IP خاصی را در پشت NAT Firewall پیدا نکنند.

 

فایروال برنامه های وب (WAF): فایروال برنامه های وب چیست؟

WAF نوعی فایروال است که با نظارت و فیلتر کردن هر گونه ترافیک مخرب ورودی پروتکل انتقال ابرمتن (HTTP) از برنامه های وب محافظت می کند. همچنین از خروج داده های حساس از برنامه وب جلوگیری می کند. یک WAF در برابر حملات گسترده برنامه های وب مانند تزریق SQL، اسکریپت بین سایتی (XSS) و غیره محافظت می کند.

 

فایروال stateful چیست؟

فایروال های Stateful فایروال های معمولی هستند که وضعیت، پورت و پروتکل را برای مسدود کردن یا اجازه دادن به ترافیک بازرسی می کنند. برخلاف فایروال های اولیه، Firewall های حالت دار می توانند داده های بسته را برای کدهای مخرب بازرسی کنند. اگرچه این فایروال ها امنیت بیشتری را ارائه می دهند، اما می توانند گران تر و تشنه منابع باشند.

 

فایروال نسل بعدی (NGFW) چیست؟

فناوری NGFW دفاع بیشتری نسبت به Firewall های پایه و حتی حالت دار ارائه می دهد. به طور خلاصه، فایروال نسل بعدی بازرسی بسته، بازرسی وضعیت، و سایر فناوری ها و سیستم ها، مانند سیستم های یکپارچه پیشگیری از نفوذ، مسیرهای ارتقاء و فیلتر URL را ترکیب می کند تا حفاظت جامع تری ارائه دهد. فناوری NGFW معمولاً نسبت به فایروال های استاندارد مقرون به صرفه تر است.

نوع پیشرفته‌تری از NGFW نیز شناسایی و اصلاح تهدید را فراهم می‌کند. می‌تواند ارزیابی‌های امنیتی را تکمیل کند، به تهدیدات واکنش نشان دهد، فعالیت‌های مشکوک را شناسایی کند، و حفاظت از کل محیط را با سیاست‌های یکپارچه برای مدیران آسان‌تر کند.

 

فایروال شبکه چیست؟

Firewall معمولی گاهی فایروال شبکه نامیده می شود. تعریف فایروال شبکه یکسان است: یک سیستم امنیتی که از رایانه ها در برابر ترافیک شبکه ناخواسته محافظت می کند.

 

فایروال پروکسی چیست؟

فایروال پروکسی که به عنوان فایروال دروازه نیز شناخته می شود، به عنوان دروازه بین شبکه ها برای یک برنامه کاربردی عمل می کند. Firewall های پراکسی معمولی پیام ها را در لایه برنامه فیلتر می کنند تا از منابع شبکه محافظت کنند. کارشناسان می‌گویند که فایروال‌های پروکسی کاملاً ایمن هستند، زیرا از تماس مستقیم شبکه‌ها با سیستم‌ها جلوگیری می‌کنند. .

 

 

اهمیت حفاظت از Firewall برای افراد و مشاغل

افراد و سازمان‌ها برای جلوگیری از کنترل سیستم‌هایشان، سرقت داده‌ها یا حذف نرم‌افزارهای مخرب، به Firewall نیاز دارند. افراد و مشاغل همچنین می توانند از فایروال ها برای مسدود کردن محتوا، کنترل پهنای باند و موارد دیگر استفاده کنند. به طور خلاصه، نداشتن فایروال مانند باز گذاشتن درب خانه است.

 

Firewall در مقابل VPN

فایروال ها یک راه حل کامل امنیت سایبری نیستند. کاربران خانگی همچنان به ابزارهای شکار تهدید مانند جدیدترین نرم افزارهای ضد بدافزار نیاز دارند، در حالی که سازمان های بزرگ به امنیت MDR نیاز دارند. کاربرانی که نگرانی های امنیتی شبکه دارند نیز به یک VPN برای حفظ حریم خصوصی در شبکه ها نیاز دارند.

بنابراین، حفاظت VPN چیست و چه تفاوتی با Firewall دارد؟

فایروال و VPN هر دو ابزارهای ضروری امنیت شبکه هستند که به عنوان واسطه دیجیتال بین رایانه و اینترنت عمل می کنند. اما این همان جایی است که شباهت ها به پایان می رسد. در حالی که فایروال یک مانع شبکه است که ترافیک ورودی و خروجی را کنترل می کند، VPN داده های شما را رمزگذاری می کند و آدرس IP شما را پنهان می کند در حالی که یک آدرس مجازی به شما اختصاص می دهد.

کاربرانی که خواستار امنیت شبکه و حفظ حریم خصوصی هستند از Firewall و VPN با هم استفاده می کنند. فایروال دسترسی غیرمجاز به شبکه را با مدیریت ارتباطات با فیلتر محتوا مسدود می کند و VPN ارتباطات را رمزگذاری می کند و از کاربران محافظت می کند، به خصوص در شبکه های غیرقابل اعتماد مانند اتصالات بی سیم عمومی.

 

 

چگونه بهترین فایروال را برای کسب و کار خود انتخاب کنیم؟

هزینه:

Firewall ها با توجه به پیچیدگی خود می توانند از نظر قیمت متفاوت باشند. فایروالی را انتخاب کنید که مطابق با بودجه کسب و کار شما باشد.

 

تعداد کاربران:

فایروال ها ظرفیت دارند. یک Firewall کسب و کار کوچک ممکن است از 50 کاربر محافظت کند، در حالی که یک فایروال کلاس سازمانی ممکن است از هزاران دستگاه محافظت کند. پس فایروال متناسب با اندازه سازمان تان را انتخاب کنید.

 

پیچیدگی:

به عنوان یک کسب و کار کوچک بدون بخش فناوری اطلاعات، بهتر است از یک فایروال نرم افزاری استفاده کنید. اگرچه نصب آن ساده تر است با این حال، Firewall های نرم افزاری می توانند به نگهداری بیشتری نیاز داشته باشند.  اگر یک تیم فنی توانمند دارید که می تواند ابزار را به درستی پیکربندی کند، فایروال سخت افزاری را انتخاب کنید.

 

مقیاس پذیری:

فایروال مبتنی بر ابر می تواند گزینه‌ای پیشرفته تر و راحت تر از یک نرم افزار یا فایروال سخت افزاری باشد. همچنین آنها برای استقرار راحت تر و مقیاس پذیر هستند. اگر کسب و کار شما به سرعت در حال گسترش است، پس استفاده از Firewall مبتنی بر ابر را در نظر بگیرید. با این حال، چنین فایروال هایی می توانند گران تر باشند.

 

 

آینده فایروال ها

فایروال ها یکی از قدیمی ترین اقدامات امنیت سایبری هستند که برای بیش از 25 سال از شبکه ها محافظت می کنند. آنها خط اول دفاعی ضروری هستند و از شبکه ها در برابر ترافیک ناخواسته شبکه های خارجی مانند اینترنت دفاع می کنند.

مانند بسیاری از فناوری‌های امنیت سایبری، فایروال‌ها برای سازگاری با محیط امروزی تکامل یافته‌اند. در حالی که Firewall های اولیه برای کاربران خانگی وجود دارد، فایروالهای پیشرفته نگرانی های سخت تری را ارائه می دهند. انواع مختلفی از فایروال ها به عنوان نرم افزار، سخت افزار، روی ابر و SaaS برای مطابقت با الزامات امنیت سایبری سازمان در دسترس هستند.

تا زمانی که شبکه ها وجود دارند، تقاضا برای فایروال ها باقی خواهد ماند. و تا زمانی که عوامل تهدید پیشروی کنند و حملات پیچیده تری را توسعه دهند، Firewall ها برای ارائه سطح بالاتری از امنیت شبکه به رشد خود ادامه خواهند داد. اگر برای سایت خود به دنبال یک فایروال خوب هستید، پیشنهاد ما به شما Cloudflare است.

لطفا امتیاز دهید

این مقاله را به اشتراک بگذارید

با عضویت در خبرنامه ایمیلی از آخرین مقالات و کدهای تخفیف باخبر شو!

میخوای کسب و کار آنلاین
و پر فروش داشته باشی؟

با ما در ارتباط باش، میتونیم کمکت کنیم!

رشد و توسعه کسب و کار آنلاین با پانا مارکتینگ

پانا مارکتینگ در تمامی شهرهای کشور فعالیت دارد اما دفتر اصلی فعلی ما در مشهد می باشد. مطالعه بیشتر