تگ کنونیکال چیست؟ +10 نکته اجرای صحیح و پرهیز از اشتباهات رایج

تگ کنونیکال (rel = canonical) چیست و چگونه تگ های کنونیکال خود را برای سئو بررسی کنیم؟ بهترین شیوه های استفاده از رل کنونیکال را بیاموزید!
آنچه در این مقاله میخوانید:

تگ کنونیکال (rel = canonical) چیست و چگونه تگ های کنونیکال خود را برای سئو بررسی کنیم؟ بهترین شیوه های استفاده از رل کنونیکال را بیاموزید!

 

 

تگ کنونیکال چیست؟

تگ کنونیکال (معروف به “rel canonical”) راهی است که به موتورهای جستجو می گوید که یک URL خاص که به عنوان URL کنونیکال  شناخته می شود، کپی اصلی یک صفحه را نشان می دهد. استفاده از تگ کنونیکال از مشکلات ناشی از ظاهر شدن محتوای یکسان یا “تکراری” در چندین URL جلوگیری می کند.

در عمل، تگ کنونیکال به موتورهای جستجو می‌گوید که کدام نسخه از URL را می‌خواهید در نتایج جستجو نشان داده شود، و به صراحت به موتورهای جستجو می‌گوید که کدام نسخه از یک صفحه برای سب رتبه ترجیح داده می‌شود.

 

رل و تگ کنونیکال rel = canonical

 

 

 

دلایل زیادی وجود دارد که چرا یک سایت ممکن است محتوای تکراری داشته باشد:

 

  • انواع منطقه: به عنوان مثال، یک محتوایی برای آمریکا و بریتانیا از از URL های مختلف قابل دسترسی است، اما اساساً یک محتوای یکسان به یک زبان است
  • انواع دستگاه: به عنوان مثال، صفحه ای با نسخه موبایل و دسکتاپ
  • انواع پروتکل: به عنوان مثال، نسخه های HTTP و HTTPS یک سایت
  • توابع سایت: به عنوان مثال، نتایج مرتب سازی و فیلتر کردن توابع یک صفحه دسته بندی
  • انواع تصادفی: به عنوان مثال، نسخه آزمایشی سایت به طور تصادفی در دسترس خزنده ها قرار می گیرد.

برخی از محتوای تکراری در یک سایت طبیعی است و نقض خط‌ مشی‌ های هرزنامه گوگل نیست. با این حال، داشتن محتوای یکسان قابل دسترسی از طریق URL های مختلف می تواند تجربه کاربری بدی باشد (برای مثال، افراد ممکن است تعجب کنند که صفحه مناسب کدام است و آیا تفاوتی بین این دو وجود دارد) و ممکن است ردیابی نحوه انجام آن را برای شما دشوارتر کند.

 

 

 

چرا canonicalization برای صفحات تکراری مهم است؟

محتوای تکراری موضوع پیچیده‌ای است، اما زمانی که موتورهای جستجو URL های زیادی را با محتوای یکسان (یا بسیار مشابه) می خزند، می تواند باعث ایجاد تعدادی از مشکلات سئو مرتبط با صفحات تکراری شود.

اولاً، اگر خزنده‌های جستجو مجبور باشند از محتوای تکراری زیادی عبور کنند، ممکن است برخی از محتوای منحصر به فرد شما را از دست بدهند. دوم، تکرار در مقیاس بزرگ ممکن است توانایی رتبه بندی شما را کمرنگ کند.

در نهایت، حتی اگر محتوای شما رتبه بندی شود، موتورهای جستجو ممکن است URL اشتباه را به عنوان “اصل” انتخاب کنند. استفاده از canonicalization به شما کمک می‌کند محتوای تکراری خود را کنترل کنید و به موتورهای جستجو بگویید که کدام نسخه از صفحه برای نمایه‌سازی و بهبود عملکرد موتور جستجو ترجیح داده می‌شود.

 

 

 

مشکل URL ها

ممکن است فکر کنید “چرا کسی باید یک صفحه را کپی کند؟” و به اشتباه فرض کنید که کنونیکال سازی چیزی نیست که باید نگران آن باشید. مشکل این است که ما، به عنوان انسان، تمایل داریم به یک صفحه به عنوان یک مفهوم فکر کنیم، مانند صفحه اصلی شما. با این حال، برای موتورهای جستجو، هر URL منحصر به فرد یک صفحه جداگانه است.

به عنوان مثال، خزنده‌های جستجو می‌توانند به تمام روش‌های زیر به صفحه اصلی شما برسند:

http://www.example.com
https://www.example.com
http://example.com
http://example.com/index.php
http://example.com/index.php?r…

 

برای یک انسان، همه این URL ها یک صفحه واحد را نشان می دهند. با این حال، برای یک خزنده جستجو، هر یک از این URL ها یک “صفحه” منحصر به فرد است. حتی در این مثال محدود، می‌توانیم ببینیم که پنج نسخه از صفحه اصلی وجود دارد.

با این حال، در واقعیت، این فقط یک نمونه کوچک از تغییراتی است که ممکن است با آن مواجه شوید.

سیستم‌های مدیریت محتوای مدرن (CMS) و وب‌سایت‌های پویا و کد محور این مشکل را بیش از پیش تشدید می‌کنند. بسیاری از سایت ها به طور خودکار برچسب ها را اضافه می کنند، چندین مسیر (و URL) را به یک محتوا اجازه می دهند، و پارامترهای URL را برای جستجو، مرتب سازی، گزینه های ارز و غیره اضافه می کنند.

ممکن است هزاران URL تکراری در سایت خود داشته باشید و حتی متوجه آن نباشید. موتورهای جستجو ممکن است این تغییرات را به عنوان یک صفحه تشخیص ندهند که منجر به مشکلاتی با محتوای تکراری شود. پیاده‌سازی رل کنونیکال به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا به موتورهای جستجو بگویید کدام نسخه از یک صفحه برای نمایه‌سازی ترجیح داده می‌شود و در نتیجه به این مسائل رسیدگی می‌شود.

 

 

بهترین شیوه های استفاده از رل و تگ کنونیکال (“rel = “canonical)

مشکلات محتوای تکراری می تواند بسیار مشکل باشد، اما در اینجا چند نکته مهم وجود دارد که باید هنگام استفاده از برچسب کنونیکال در نظر بگیرید:

تعیین یک URL کنونیکال به موتورهای جستجو کمک می کند که کدام نسخه از صفحه را فهرست کرده و در نتایج جستجو نمایش دهد، بنابراین بودجه خزیدن را بهینه می کند و به طور بالقوه رتبه بندی را در جستجوی Google بهبود می بخشد.

 

1. تگ های کنونیکال می توانند خود ارجاعی باشند

اگر یک تگ کنونیکال به URL فعلی اشاره کند، اشکالی ندارد. به عبارت دیگر، اگر URL های X، Y و Z تکراری باشند و X نسخه کنونیکال باشد، خوب است که برچسبی را که به X اشاره می کند در URL X قرار دهید. این ممکن است واضح به نظر برسد، اما یک نقطه سردرگمی رایج است.

 

2. فعالانه صفحه اصلی خود را کنونیکال کنید

با توجه به اینکه تکرارهای صفحه اصلی بسیار رایج هستند و ممکن است افراد به روش های مختلفی به صفحه اصلی شما لینک دهند (که نمی توانید آنها را کنترل کنید)، معمولاً برای جلوگیری از مشکلات پیش بینی نشده، بهتر است یک برچسب کنونیکال در قالب صفحه اصلی خود قرار دهید.

 

3. تگ های کنونیکال پویا خود را به صورت نقطه ای بررسی کنید

گاهی اوقات کد بد باعث می شود یک سایت برای هر نسخه از URL یک برچسب کنونیکال متفاوت بنویسد (به طور کامل تمام نقطه تگ کنونیکال را از دست داده است). اطمینان حاصل کنید که URL های خود را به ویژه در سایت های فروشگاهی و CMS محور بررسی کنید.

 

4. از سیگنال های مختلط اجتناب کنید

اگر سیگنال‌های مختلط ارسال کنید، ممکن است موتورهای جستجو از یک برچسب کنونیکال اجتناب کنند یا آن را به اشتباه تفسیر کنند. به عبارت دیگر، صفحه A -> صفحه B و سپس صفحه B -> صفحه A را کنونیکال نکنید.

به همین ترتیب، اگر مثلا صفحه A -> صفحه B و سپس 301 صفحه B -> صفحه A را تغییر مسیر دهید اشتباه است. همچنین اگر می‌توانید از آن اجتناب کنید، به‌طور کلی ایده خوبی نیست که تگ‌های کنونیکال (A-–>B، B-–>C، C–->D) را زنجیره‌ای کنید. سیگنال های واضح بفرستید، تا موتورهای جستجو را مجبور به انتخاب گزینه بد نکنید.

 

5. مراقب باشید که صفحه تقریبا تکراری را کنونیکال کنید

وقتی اکثر مردم به کنونیکال سازی فکر می کنند، به موارد تکراری دقیق فکر می کنند. استفاده از تگ canonical در موارد تقریباً تکراری (صفحاتی با محتوای بسیار مشابه) امکان پذیر است، اما با احتیاط ادامه دهید. بحث های زیادی در مورد این موضوع وجود دارد، اما به طور کلی استفاده از برچسب های کنونیکال برای صفحات بسیار مشابه، مانند صفحه محصولی که تنها بر اساس واحد پول، مکان یا برخی ویژگی های محصول کوچک متفاوت است، اشکالی ندارد. به خاطر داشته باشید که نسخه های غیر کنونیکال آن صفحه ممکن است واجد شرایط رتبه بندی نباشند، و اگر صفحات بسیار متفاوت باشند، موتورهای جستجو ممکن است برچسب را نادیده بگیرند.

 

6. تکراری های متقابل دامنه را کنونیکال کنید

اگر هر دو سایت را کنترل می کنید، می توانید از تگ canonical در دامنه ها استفاده کنید. فرض کنید شما یک شرکت انتشاراتی هستید که اغلب همان مقاله را در 12 سایت منتشر می کنید. استفاده از تگ canonical قدرت رتبه بندی شما را فقط بر روی یک سایت متمرکز می کند. به خاطر داشته باشید که کنونیکال سازی سایت های غیر کنونیکال را از رتبه بندی جلوگیری می کند، بنابراین مطمئن شوید که این استفاده با مورد تجاری شما مطابقت دارد.

 

 

روش های پیشرفته کنونیکال

در حالی که تگ های کنونیکال یک روش رایج برای تعیین نسخه ترجیحی یک صفحه وب هستند، چندین روش کنونیکال پیشرفته نیز وجود دارد که می تواند موثر باشد:

استفاده از هدر HTTP rel=”canonical”: این روش شامل ارسال یک هدر rel=”canonical” در پاسخ HTTP یک صفحه وب است که URL کنونیکال صفحه را مشخص می کند. این به ویژه برای محتوای غیر HTML مانند PDF مفید است.

استفاده از نقشه سایت: نقشه سایت فایلی است که تمام URL های یک وب سایت را فهرست می کند و می توان از آن برای تعیین URL کنونیکال هر صفحه استفاده کرد. این به موتورهای جستجو کمک می کند تا ساختار سایت شما و نسخه های ترجیحی صفحات شما را درک کنند.

استفاده از ریدایرکت ها: ریدایرکت ها را می توان برای راهنمایی کاربران و موتورهای جستجو به نسخه ترجیحی یک صفحه وب یا URL استفاده کرد. به عنوان مثال، تغییر مسیر 301 به طور دائم یک صفحه را به یک URL جدید منتقل می کند و به موتورهای جستجو نشان می دهد که URL جدید نسخه کنونیکال است.

استفاده از حاشیه نویسی hreflang: حاشیه نویسی Hreflang زبان و منطقه یک صفحه وب را مشخص می کند و به کنونیکال سازی صفحات با محتوای مشابه اما زبان ها یا مناطق مختلف کمک می کند. این تضمین می‌کند که کاربران مرتبط‌ترین نسخه محتوای شما را بر اساس موقعیت مکانی و ترجیحات زبانی خود ببینند.

 

 

با استفاده از این روش های پیشرفته، می توانید سیگنال های واضحی در مورد نسخه های ترجیحی صفحات خود به موتورهای جستجو ارائه دهید و عملکرد سئو سایت خود را افزایش دهید.

 

 

کنونیکال سازی و استراتژی سئو

کنونیکالیزیشن (Canonicalization) یک جزء حیاتی از یک استراتژی جامع SEO است. در اینجا چند نکته برای گنجاندن کنونیکال سازی در شیوه های سئوی شما وجود دارد:

 

از برچسب‌ های کنونیکال برای تعیین نسخه ترجیحی هر صفحه استفاده کنید: این به جلوگیری از مشکلات محتوای تکراری کمک می‌کند و با تجمیع سیگنال‌های رتبه‌بندی در URL کنونیکال ، رتبه‌بندی موتورهای جستجو را بهبود می‌بخشد.

 

از تغییر مسیرها برای هدایت کاربران و موتورهای جستجو به نسخه ترجیحی یک صفحه استفاده کنید: این کار تجربه کاربر را بهبود می‌بخشد و تضمین می‌کند که موتورهای جستجو نسخه صحیح محتوای شما را فهرست‌بندی می‌کنند.

 

از نقشه های سایت برای مشخص کردن URL کنونیکال هر صفحه استفاده کنید: این کار خزیدن موتور جستجو را افزایش می دهد و با نشان دادن واضح نسخه های ترجیحی صفحات شما به جلوگیری از مشکلات محتوای تکراری کمک می کند.

 

تست کنونیکال سازی: به طور مرتب تگ های کنونیکال خود را آزمایش کنید تا مطمئن شوید که به درستی کار می کنند و موتورهای جستجو URL های کنونیکال را تشخیص می دهند. ابزارهایی مانند MozBar و نرم افزار های آنالیز سئو سایت می توانند در این مورد کمک کنند.

 

رتبه بندی موتورهای جستجو را زیر نظر داشته باشید: به رتبه بندی موتورهای جستجوگر خود توجه داشته باشید تا مطمئن شوید که تلاش های کنونیکال شما تأثیر مثبتی دارد. استراتژی خود را در صورت نیاز بر اساس رتبه بندی و معیارهای عملکرد خود تنظیم کنید.

 

با ادغام این نکات در استراتژی سئوی خود، می توانید به طور موثر از کنونیکال سازی برای بهبود عملکرد موتور جستجوی سایت خود و جلوگیری از مشکلات محتوای تکراری استفاده کنید.

 

 

تگ های کنونیکال یا تغییر مسیرهای 301 ؟

یکی از سوالات متداول سئو این است که آیا تگ های کنونیکال مانند ریدایرکت های 301 از ارزش لینک (PageRank، Authority و غیره) عبور می کنند یا خیر. در بیشتر موارد، به نظر می رسد، اما این می تواند یک سوال خطرناک باشد. به خاطر داشته باشید که این دو راه حل دو نتیجه بسیار متفاوت برای خزنده های جستجو و بازدیدکنندگان سایت ایجاد می کنند.

اگر 301 صفحه A–>صفحه B را تغییر مسیر دهید، بازدیدکنندگان انسانی به طور خودکار به صفحه B منتقل می شوند و هرگز صفحه A را نمی بینند. اگر صفحه A–> صفحه B را مجددا کنونیکال کنید، موتورهای جستجو می دانند که صفحه B است. کنونیکال است، اما افراد می توانند از هر دو URL بازدید کنند. مطمئن شوید که راه حل شما با نتیجه دلخواه مطابقت دارد.

 

 

چگونه تگ های کنونیکال خود را برای سئو بررسی کنیم؟

هنگام آنالیز تگ های کنونیکال ، مواردی وجود دارد که ارزش بررسی عملکرد بهینه سئو را دارند. در اینجا یک چک لیست وجود دارد:

  • آیا صفحه دارای تگ canonical است؟
  • آیا کانونیکال به صفحه درستی اشاره می کند؟
  • آیا صفحات قابل خزیدن و نمایه سازی هستند؟

یک اشتباه رایج این است که نشانی کنونیکال را به URL نشان می دهیم که یا توسط robots.txt مسدود شده است یا روی “noindex” تنظیم شده است. این می تواند سیگنال های مختلط و گیج کننده‌ای را به موتورهای جستجو ارسال کند. چند روش متداول برای بازرسی و ممیزی تگ های کنونیکال شما در زیر آمده است.

 

1. مشاهده سورس کد سایت

در اکثر مرورگرها، می‌توانید برای مشاهده منبع کلیک راست کنید، یا به سادگی آن را در نوار آدرس تایپ کنید، مانند این:

view-source:https://panamarketing.ir/seo-posts/what-is-canonical

در سورس کد، تگ کنونیکال (Canonical) را در <head> جستجو کنید. در صورت وجود، باید به شکل زیر باشد:

 

رل و تگ کنونیکال rel = canonical

 

 

 

2. از MozBar استفاده کنید

MozBar یک نوار ابزار SEO رایگان است که به راحتی تگ کنونیکال را در هر صفحه به شما نشان می دهد. پس از نصب، به سادگی برگه تجزیه و تحلیل صفحه را بزنید، سپس بر روی “ویژگی های عمومی” کلیک کنید تا هرگونه اطلاعات کنونیکال را مشاهده کنید.

 

3. آنالیز به صورت کلی با راه حل های نرم افزاری

اکثر نرم افزارهای آنالیز سئو سایت به شما امکان می دهند تگ های کنونیکال را به صورت انبوه بررسی کنید. Moz Pro تگ‌های کنونیکال گمشده را بررسی می‌کند و می‌تواند این کار را برای 100 هزار صفحه در یک زمان انجام دهد.

 

 

 

به خدمات سئو پانا مارکتینگ احتیاج دارید؟ یا آیا نیاز به مشاوره سئو دارید؟ با ما در ارتباط باشید!

 

میانگین 5 از 5 - (1 نفر امتیاز داده‌اند)

این مقاله را به اشتراک بگذارید

با عضویت در خبرنامه ایمیلی از آخرین مقالات و کدهای تخفیف باخبر شو!
میخوای کسب و کار آنلاین و پرفروش داشته باشی؟
پس با ما تماس بگیر: 09017600858

مقالات محبوب

دسته بندی مقالات

آخرین مقالات

آخرین صفحات

آنچه در این مقاله میخوانید:

میخوای کسب و کار آنلاین
و پر فروش داشته باشی؟

با ما در ارتباط باش، میتونیم کمکت کنیم!

رشد و توسعه کسب و کار آنلاین با پانا مارکتینگ

پانا مارکتینگ در تمامی شهرهای کشور فعالیت دارد اما دفتر اصلی فعلی ما در مشهد می باشد. مطالعه بیشتر