چرا و چگونه باید از ویس سرچ استفاده کنیم و سایت خود را برای جستجوی صوتی بهینه سازی کنیم؟ 7 تکنیک و روش کاربردی!
چند دهه پیش، ایده صحبت کردن روزانه با دستیاران ربات مانند یک داستان علمی تخیلی به نظر می رسید. امروز، اگر بخواهیم نزدیکترین پارکینگ، رستورانی خاص یا اسپای روزانه را پیدا کنیم، مشکلی نداریم که از سیری یا الکسا یا حتی ویس برای توصیهها درخواست کنیم.
از گوشیهای هوشمند گرفته تا بلندگوهای هوشمند و تلویزیونهای هوشمند، انجام جستجوی وب با دستیار مجازی در حال حاضر یک امر بسیار عادی است. در بسیاری از موارد سریعتر و راحتتر از تایپ کردن در یک پرس و جو است.
اما نکته اینجاست: یک جستجوی صوتی معمولی با جستجوی متنی یکسان نیست. هنگامی که با دستگاههای خود صحبت میکنیم، سؤالات خود را به گونهای متفاوت بیان میکنیم، نزدیک به نحوه صحبتمان در زندگی واقعی. این واقعیت به این معنی است که کارشناسان و بازاریابان سئو باید برای جذب این گروه رو به رشد از جستجوگران وفق دهند.
اما این کافی نیست، زیرا که رتبه بندی برای جستجوی صوتی آسان نیست. دستگاههایی که امکان جستجو صوتی را میدهند، معمولاً تنها یک تا سه نتیجه برتر را برای یک جستار معین فهرست میکنند. برای رسیدن به آن نقطه، به محتوای درجه یک سئو صوتی نیاز دارید. در این راهنما، نحوه انجام آن را به شما نشان خواهیم داد.
بهینه سازی جستجوی صوتی (سئو صوتی) چیست؟
بهینه سازی جستجوی صوتی مجموعه ای از تکنیک های سئو است که باعث می شود محتوای شما در نتایج جستجوی صوتی ظاهر شود. هدف از بهینهسازی جستجوی صوتی این است که به سؤالات کلامی رایج در محتوای شما رسیدگی کند تا فناوریهای جستجوی صوتی و دستیاران مجازی صفحه شما را در نتایج جستجوی صوتی به کاربران ارائه دهند.
در یک جستجوی صوتی استاندارد، کاربر جستجویی را با عبارتی آغاز میکند (مثلاً «الکسا» یا «هی سیری») و سپس یک سؤال یا عبارت مورد نظر خود را می گوید. (مثلاً «چند اسپاهای خوب در نزدیکی من هستند؟» یا «جشنواره کامیون غذا کی است؟»). سپس دستگاه با یک پاسخ گفتاری پاسخ می دهد یا اگر دستگاه دارای صفحه نمایش باشد، ممکن است نتایج برتر را از صفحه نتایج موتور جستجو نمایش دهد. هدف بهینه سازی جستجوی صوتی این است که یک نقطه را در این نوع خاص از جستجو به دست آورد.
چرا باید برای جستجوی صوتی بهینه سازی کنیم؟
جستجوی صوتی یک ترند گذرا نیست؛ بلکه حتی به تدریج در حال تبدیل شدن به یک هنجار است. حدود 40 درصد از کاربران اینترنت آمریکا حداقل ماهانه از دستیار صوتی استفاده می کنند، عمدتاً از طریق تلفن های هوشمند. پیش بینی می شود تعداد بلندگوهای هوشمند تنها در ایالات متحده تا سال 2023 از 200 میلیون نفر فراتر رود.
جستجوی صوتی فرصت حیاتی دیگری را برای جذب ترافیک جستجوی ارگانیک ارائه می دهد، صرف نظر از اینکه در چه صنعتی هستید. با هدف قراردادن جستجوی صوتی، به گروه جدیدی از کاربرانی دسترسی خواهید داشت که برای یافتن مشاغل و خرید محصولات به تلفن های هوشمند و بلندگوهای هوشمند متکی هستند.
هدفمند کردن جستجوی صوتی همچنین می تواند به سئو و رتبه بندی کلی سایت شما کمک کند. موتورهای جستجو مانند زمانی که وبسایتها برای جستجوهای صوتی بهینه میشوند، میتواند به سایت شما اعتبار بیشتری بدهد و در نتیجه نقاط بالاتری در صفحات نتایج داشته باشد، شاید حتی به اندازهای بالا باشد که در نتیجه جستجوی صوتی قرار بگیرد.
جستجوی صوتی چه تفاوتی با جستجوی متنی دارد؟
اگر شما در هر حوزه ای از وب، حرفه ای هستید؛ خواه یک بازاریاب، صاحب وب سایت یا متخصص سئو باشید، احتمالاً با تکنیک های کلی سئو برای رتبه بندی بالاتر در نتایج جستجو آشنا هستید و ممکن است تعجب کنید که چرا جستجوی صوتی به دسته بندی خاص خود از بهینه سازی نیاز دارد.
در حالی که بین بهینه سازی جستجوی درون صفحه و بهینه سازی جستجوی صوتی همپوشانی وجود دارد، ویژگی های اساسی مخصوص جستجوی صوتی نیز وجود دارد که آن را از جستجوی متنی در وب سایتی مانند Google.com منحصر به فرد می کند.
یعنی پرس و جوهای جستجوی صوتی بیشتر از جستجوهای متنی محاوره ای هستند. آنها به نحوه صحبت ما در زندگی واقعی نزدیک تر هستند. در یک جستجوی صوتی، ممکن است بپرسید “چند رستوران خوب در نزدیکی من هستند؟” در جستجوی متنی، پرس و جوها بیشتر به صورت «رستوران نزدیک من» بیان می شوند.
همانطور که جستجوی صوتی برجسته تر شد، موتورهای جستجو در انتخاب معانی پرس و جوهای مکالمه طولانی تر و تولید نتایج مرتبط بهبود یافتند. بهروزرسانیهای الگوریتم مرغ مگسخوار و BERT گوگل، تمرکز را به سمت هدف جستجوگر معطوف کرد، و معنای زیربنایی پرسوجوها را شناسایی کرد (بهجای کلمات کلیدی منفرد در یک پرسوجو) و نتایج مرتبطتری را برای جستوجوهای صوتی محاورهای بیشتر ارائه کرد.
اکنون، کار بر عهده شماست تا محتوایی را ایجاد کنید که به نظر کاربران جستجوی صوتی مرتبط باشد. خوشبختانه، برای جذب ترافیک جستجوی صوتی نیازی به بازنگری استراتژی سئوی موجود خود ندارید. در بخش بعدی، چند تکنیک را برای کمک به شما پوشش خواهیم داد.
بهترین روش های بهینه سازی جستجوی صوتی
- کلمات کلیدی سوال و سایر کلمات کلیدی دم بلند را هدف قرار دهید.
- از زبان محاوره ای در محتوای خود استفاده کنید.
- سئوی محلی را در اولویت قرار دهید.
- سعی کنید قطعه های ویژه گوگل را ضبط کنید.
- از اسکیما ها استفاده کنید.
- بهینه سازی برای موبایل
- سایت خود را سریع نگه دارید
1. کلمات کلیدی سوالی و سایر کلمات کلیدی دم بلند را هدف قرار دهید.
همانطور که گفته شد، جستجوهای صوتی به طور متفاوتی نسبت به جستجوهای متنی بیان می شوند. آنها طولانی تر، خاص تر و بیشتر از کلمات کلیدی ساده هستند. وقتی صحبت می کنیم، عادت داریم از جملات کامل با جزئیات بیشتر نسبت به زمانی که تایپ می کنیم استفاده کنیم.
وقتی به هزینه تعامل فکر میکنیم، این نیز منطقی است: برای اکثر افراد، تایپ یک پرس و جو به زمان و تلاش بیشتری نسبت به بیان آن با صدا نیاز دارد. جستجوهای صوتی طولانی تر هستند زیرا صحبت کردن از نظر فیزیکی و شناختی راحت تر از تایپ کردن است.
برای بهینه سازی جستجوی صوتی، یکی از بهترین کارهایی که می توانید انجام دهید این است که کلمات کلیدی طولانی، به ویژه کلمات کلیدی پرسشی را در محتوای خود هدف قرار دهید. با انجام این کار، ترافیک کاربرانی را که درخواست های طولانی تر و خاص تر ارسال می کنند، جذب می کنید.
کلمات کلیدی دم بلند شامل سه یا چند کلمه هستند و به طور کلی جزء اصلی بهینه سازی کلمات کلیدی هستند. آنها ترافیک با هدف بالا را جذب می کنند زیرا بیشتر به هدف کاربر اختصاص دارند. همچنین میتوانید آنها را برای کسبوکارتان خاصتر کنید (بهعنوان مثال، «معدنهای معدنی در منطقه دنور» بهجای «اسپا»)، که به معنای رقابت کمتر در صفحه نتایج است.
برای یافتن کلیدواژههای سؤال، به سؤالات «چه کسی»، «چه»، «چه موقع»، «کجا» و «چگونه» فکر کنید که کاربران بیشتر به آنها علاقهمند هستند. اینها را در محتوای صفحات خود بگنجانید (مانند یک H2) و پس از آن به آنها پاسخی مختصر و رضایتبخش بدهید. همچنین می توانید پس از پاسخ اولیه به جزئیات بیشتری در متن خود بپردازید.
هنگام شناسایی کلمات کلیدی دم بلند، لازم نیست به تنهایی از غریزه استفاده کنید. شما می توانید از یک یا چند ابزار تحقیق کلمات کلیدی برای یافتن مرتبط ترین کلمات کلیدی برای مشتری هدف خود استفاده کنید. همچنین میتوانید از بخشهای «جستجوهای مرتبط» یا «مردم نیز میپرسند» در صفحه نتایج Google الهام بگیرید تا ببینید مخاطبان شما بیشتر چه سؤالاتی میپرسند. یک جستجو در مورد کسب و کار خود وارد کنید و ببینید گوگل چه چیزی را توصیه می کند.
تلاش برای نگارش سؤالات و پاسخ ها در محتوا صفحه خود ممکن است گاهی اوقات احساس ناخوشایندی داشته باشد، به همین دلیل است که بسیاری از وب سایت ها دارای بخش سؤالات متداول یا صفحه اختصاصی هستند. بخش پرسشهای متداول به شما امکان میدهد همه سؤالات جستجوی رایج مرتبط با وبسایت خود را فهرست کنید و پاسخی ارائه دهید که میتواند برای جایگاهی در نتایج جستجوی صوتی رقابت کند. این قالب محتوا برای قرار دادن قطعه برجسته Google نیز بهینه است، که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
2. از زبان محاوره ای در محتوای خود استفاده کنید.
دوباره می گویم: جستجوهای صوتی محاوره ای هستند. بنابراین، شما باید به محتوای خود لحن مکالمه ای بدهید تا با کاربرانی که در آن هستند ملاقات کنید. علاوه بر احساس معتبرتر و خواندن آسانتر، سبک نوشتاری کمتر رسمی به عنوان مرتبطتر با پرسشهای صوتی تفسیر میشود.
برخی از راهها برای محاورهتر کردن محتوایتان عبارتند از گنجاندن کلمات محاورهای بیشتر (مانند «من»، «شما»، «ما») در پستهای وبلاگ، خودداری از اصطلاحات تخصصی و زبان بیش از حد فنی، و اضافه کردن طنز برای حمایت از نکات شما تاثیر بسزایی دارد. اگر صدای برند ثابتی دارید که باید از آن پیروی کنید، لحن محتوای خود را به سمت آن لحن صدا ببرید.
اگرچه این مجوزی برای کاهش کیفیت محتوای شما نیست. شما باید سبک نوشتاری معمولی تری داشته باشید و در عین حال مطمئن شوید که کاربر از محتوای شما لذت می برد و برای آنان ارزش قائل می شوید. گوگل همچنان برای این نوع محتوای باکیفیت ارزش قائل است – فقط آن را (تقریباً) طوری بنویسید که گویی با صدای بلند میگویید.
3. سئوی محلی را اولویت بندی کنید.
سئوی محلی فرآیند بهبود بازدید موتورهای جستجو برای مشاغل محلی است. سئوی محلی برای این مشاغل بسیار مهم است، زیرا مشتریان بالقوه را در مناطق نزدیک که به احتمال زیاد خرید می کنند، هدف قرار می دهد. همچنین یکی از بهترین راه ها برای بهینه سازی جستجوی صوتی است.
در مورد آن فکر کنید: وقتی شخصی در تلفن هوشمند خود جستجوی صوتی انجام می دهد، احتمال زیادی وجود دارد که در حال حرکت باشد و به دنبال چیزی در نزدیکی خود باشد، مانند رستوران یا فروشگاه.
راه های زیادی برای بهبود سئوی محلی شما وجود دارد، اما مهم ترین آنها ایجاد و حفظ نمایه کسب و کار در نقشه هایی نظیر گوگل مپ و نشان و بلد است. این فهرستی است که هنگام جستجوی چیزی مانند “______ در نزدیکی من” ظاهر می شود. به بازدیدکنندگان می گوید که در کجا قرار دارید، اطلاعات تماس، ساعت کاری، مسیرها و سایر اطلاعات مفید را به آنها ارائه می دهد.
4. سعی کنید قطعه های برجسته گوگل را در محتوا قید کنید.
تکههای ویژه Google قطعات کوتاهی از محتوا هستند که در صفحه نتایج Google در بالای نتایج جستجوی ارگانیک نمایش داده میشوند. آنها از یک صفحه وب بیرون کشیده شده اند که از نظر پرس و جو رتبه بالایی دارد و در صورت ثبت، می تواند ترافیک زیادی را ارائه دهد. آنها می توانند به عنوان یک پاراگراف، یک لیست شماره گذاری شده یا گلوله ای، یا قالب دیگری ظاهر شوند.
این مربوط به جستجوی صوتی است زیرا، اگر یک قطعه برجسته برای یک پرس و جو وجود داشته باشد، یک دستیار مجازی احتمالاً آن قطعه برجسته را به عنوان پاسخ آن می خواند. برای برنده شدن در پرس و جو، باید سعی کنید قطعه برجسته را قید کنید.
من میگویم «سعی کنید» زیرا برخلاف نمایه کسبوکار Google، فرود در یک قطعه ویژه Google چیزی نیست که بتوان تضمین کرد.
5. از اسکیما استفاده کنید.
نشانه گذاری طرحواره یا اسکیما، تکنیک دیگری است که به طور کلی به سئو داخلی سایت شما کمک می کند، نه فقط به سئو جستجوی صوتی.
نشانه گذاری طرحواره نوعی داده ساختاریافته است – اساساً کدی است که به HTML وب سایت خود اضافه می کنید و به گوگل و سایر موتورهای جستجو کمک می کند تا نتایج دقیق تری ارائه دهند. نشانه گذاری طرحواره معمولاً شامل اطلاعات کلیدی درباره کسب و کار شما از جمله ساعت کاری، آدرس، اطلاعات تماس، اطلاعات قیمت، نظرات و موارد دیگر است.
نشانه گذاری طرحواره برای بازدیدکنندگان عادی دیده نمی شود. در عوض، به رباتهای نمایهسازی کمک میکند محتوای شما را بهتر درک کنند، دید در نتایج جستجو را بهبود میبخشد و کلیکهای بیشتری را برای شما به ارمغان میآورد. از آنجایی که موتورهای جستجو سایت شما را مرتبط تر می بینند، به این معنی است که سایت شما شانس بیشتری برای قرار گرفتن در نتایج جستجوی صوتی دارد.
6. بهینه سازی برای موبایل.
دستگاه های تلفن همراه بیش از نیمی از کل ترافیک اینترنت جهانی را تولید می کنند. اگر این برای متقاعد کردن شما به اینکه بهینه سازی موبایل مهم است کافی نیست، در نظر بگیرید که 27 درصد از کاربران تلفن همراه از جستجوی صوتی در تلفن های هوشمند خود استفاده می کنند.
گوگل تجربه کاربر تلفن همراه را جزء لاینفک یک وب سایت خوب می داند و آن را در رتبه بندی خود قرار می دهد. برای رسیدن به نتایج جستجوی متنی و صوتی، طراحی واکنشگرا را بپذیرید و راههای دیگری را بیابید تا وبسایت خود را سازگار با موبایل کنید. این یک مرحله دیگر است که به شما کمک می کند در جستجوی صوتی رقابتی بمانید.
7. سایت خود را سریع نگه دارید.
چقدر به عملکرد وب سایت خود فکر می کنید؟ امیدواریم حداقل کمی به آن فکر کرده باشید. معمولاً خوب است که یک صفحه در کمتر از دو ثانیه بارگیری شود تا تجربه کاربر تحت تأثیر قرار گیرد.
مانند بهینهسازی موبایل، زمان بارگذاری صفحه یکی دیگر از عوامل رتبهبندی گوگل است که بر نحوه نمایش سایت شما در نتایج جستجوی صوتی و فراتر از آن تأثیر میگذارد. باز هم، همه چیز به تجربه مربوط می شود: گوگل می خواهد نتایجی را نشان دهد که ما را خوشحال کند و هیچ کس یک وب سایت کند نمی خواهد.
پیشرفت های زیادی وجود دارد که می توانید برای افزایش سرعت وب سایت خود انجام دهید. ابتدا توصیه می کنیم از یک ابزار بررسی سرعت مانند GT Metrix استفاده کنید تا بفهمید سایت شما در حال حاضر در کجا قرار دارد. سپس، فهرست مراحل بهینهسازی عملکرد ما را مرور کنید و ببینید آیا تفاوتی ایجاد میکنند یا خیر.
بهینه سازی جستجوی صوتی: صدایتان شنیده شود.
در دهه گذشته، جستجوی صوتی به یک بازیگر اصلی در دنیای سئو تبدیل شده است و به این زودی ها از بین نخواهد رفت. نه تنها باید از جستارهای جستجوی صوتی آگاه باشید، بلکه باید فعالانه برای جذب این بخش مهم تلاش کنید، به خصوص اگر یک کسب و کار محلی هستید که سعی در افزایش ترافیک وب سایت و بازدیدکنندگان دارد.
با پیروی از نکات بالا، سایت خود را در جایگاه خوبی با موتورهای جستجو قرار خواهید داد، که به نوبه خود به شما کمک می کند ترافیک جستجوی صوتی بیشتری را جذب کنید. حتی اگر در ابتدا نتایج فوری را مشاهده نکنید، این مراحل به سئوی کلی سایت شما نیز کمک خواهد کرد. سیری، به نظر یک برد-برد است.